voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
6 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade

ingredi├źnten

200 gram haricots verts

150 gram sugarsnaps

3 lente-/bosuitjes

2 eetlepels Japanse sojasaus

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels sesamzaad

1 blikje tonijn naturel


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Blancheer de haricots verts 3 minuten en de sugarsnaps 1 minuut. De boontjes moeten nog zeer knapperig en groen zijn.
  • 2 Spoel de boontjes onder koud water af en schep ze in een kom om met de bosui, sojasaus, olie en sesamzaadjes.
  • 3 Schep dit in kleine schaaltjes en verdeel de tonijn erover.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 90 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram