online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, bijgerecht
Recepten Japanse boontjessalade

Japanse boontjessalade

ingredi├źnten

200 gram haricots verts

150 gram sugarsnaps

3 lente-/bosuitjes

2 eetlepels Japanse sojasaus

2 eetlepels sesamolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 eetlepels sesamzaad

1 blikje tonijn naturel


  • 1 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Blancheer de haricots verts 3 minuten en de sugarsnaps 1 minuut. De boontjes moeten nog zeer knapperig en groen zijn.
  • 2 Spoel de boontjes onder koud water af en schep ze in een kom om met de bosui, sojasaus, olie en sesamzaadjes.
  • 3 Schep dit in kleine schaaltjes en verdeel de tonijn erover.


voedingswaarde

energie 90 kcal
vet 5 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 8 gram