voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
gemiddeld
25 min.
bijgerecht
Recepten Kaas'gehakt'ballen

Kaas'gehakt'ballen

ingrediënten

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels olijfolie

1 sjalot

1 kleine ui

1 teentje knoflook

5 sneeën bruinbrood

theelepel Marmite

theelepel maggi

125 gram belegen kaas

3 eetlepels bieslook

1 theelepel mosterd

2 eieren

paneermeel

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Meng met de broodblokjes.
  • 2 Verdeel de marmite over het brood en schep de kaas, 2 eetlepels bieslook en mosterd erdoor. Voeg de eieren en wat paneermeel toe en kneed tot een stevige massa. Vorm er 4 ballen van en rol deze door wat paneermeel.
  • 3 Verhit de rest van de olie met de boter en bak hierin op een middelhoge stand de ‘gehaktballen’ in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bieslook.
  • 4 Lekker met een spruitjesstamppot (kijk voor diverse recepten elders op boodschappen.nl).

bereidingstip

Vervang de belegen kaas in dit recept door komijnekaas.. Voeg geroosterde sesamzaadjes toe aan het paneermeel.

wijnadvies

Côtes du Rhône Blason.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 16 gram