online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Kaasbakje met Italiaanse salade

Kaasbakje met Italiaanse salade

ingrediënten

150 gram Parmezaanse kaas

handje rucola

handje fijne bladsla

1 gele paprika

1 lente-/bosui

75 gram groene olijven

1 vleestomaat

verse basilicum

2 eetlepels olijfolie

1 eetlepel witte wijnazijn

1 eetlepel citroensap

1 teentje knoflook


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 170°C. Teken 4 cirkels van 15 cm op het bakpapier en strooi hierin de kaas. Zet de bakplaat 7-10 minuten in het midden van de oven en laat de kaas smelten.
  • 2 Leg iedere parmezaancirkel in een kopje of kommetje, duw iets aan, laat afkoelen, haal het voorzichtig los en wip het eruit (dit kan een dag van tevoren mits goed afgesloten bewaard).
  • 3 Maak van de olijfolie, azijn of citroensap en knoflook een dressing en meng de groenten en olijven erdoor.
  • 4 Leg op de bodem van ieder bakje een bedje rucola en verdeel daarover de groenten. Garneer met blaadjes basilicum.

bereidingstip

Meng eens 1 theelepel tomatenpesto door de dressing.

wijnadvies

We blijven natuurlijk in Italiaanse sferen: Montalto Chardonnay is wat steviger, Villa Mondi Soave en Verdicchio dei Castelli di Jesi Terrazzano wat frisser.


voedingswaarde

energie 250 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 16 gram