online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kaasfondue op z'n Zwitsers

Kaasfondue op z'n Zwitsers

ingrediënten

teentje knoflook

400 milliliter droge witte wijn

400 gram gruyère

400 gram emmentaler kaas

2 eetlepels maizena

3 eetlepels kirsch

nootmuskaat

1 eetlepel citroensap

stokbrood


  • 1 Wrijf de binnenkant van een fonduepan in met de knoflook.
  • 2 Verwarm de wijn tegen de kook aan. Roer de geraspte gruyère en emmentaler in gedeelten door de warme wijn tot alle kaas gesmolten is.
  • 3 Meng de maizena met 3 eetlepels kirsch of water. Voeg dit toe aan de fondue en bind al roerend.
  • 4 Breng op smaak met peper, nootmuskaat en citroensap. Serveer de kaasfondue met stokbrood.

bereidingstip

Wijn is een goede basis voor elke kaasfondue. Maar er is veel meer mogelijk, zoals bouillon, bier, volle melk, appelsap of (witte) druivensap. Iedere vloeistof geeft zijn eigen karakter aan je gerecht.. Blijf goed roeren terwijl de kaas smelt, om te voorkomen dat deze een klont gaat vormen.. Zorg dat de fondue warm blijft en gebruik een rechaud/theelichtje.. Natuurlijk gebruik je brood om te dippen, maar er is veel meer mogelijk. Leef je uit met stukjes groente als wortel, komkom­mer, bloemkool en tomaat. Denk ook eens aan (geblancheerde) paddenstoelen, een aanrader! En sluit af met partjes peer of druiven.

wijnadvies

J. Meyer Pinot Blanc, Green Grüner Veltliner of Nava Rueda passen prima bij dit recept.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram