online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
moeilijk
35 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
Recepten Kaaskroketten

Kaaskroketten

ingrediënten

30 gram boter

30 gram bloem

250 milliliter melk

1 theelepel citroensap

200 gram belegen kaas

8 eetlepels paneermeel

2 eieren

frituurolie


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Smelt de boter en roer de bloem erdoor.
  • 2 Schenk de helft van de melk erbij en roer goed tot een gladde massa ontstaat.
  • 3 Voeg de rest van de melk toe, roer goed en laat 1 minuut doorkoken.
  • 4 Voeg zout, peper en citroensap toe. Roer de kaas erdoor en laat de ragout afkoelen.
  • 5 Strooi het paneermeel op een diep bord.
  • 6 Klop de eieren los met 2 eetlepels water.
  • 7 Snijd het ragoutmengsel als het is afgekoeld in 8 gelijke delen. Schep een deel op een lepel en vorm er samen met een andere lepel een kroket van.
  • 8 Wentel de kroketten eerst door paneermeel zodat er geen barstjes zichtbaar zijn.
  • 9 Wentel ze daarna door het ei en daarna weer door paneermeel.
  • 10 Verhit de frituurolie tot maximaal 180ºC en frituur de kroketten met 3 of 4 tegelijk goudbruin.
  • 11 Schep ze uit de pan en laat ze in een vergiet dat is bekleed met keukenpapier uitlekken.


voedingswaarde

energie 260 kcal
vet 21 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 8 gram
eiwit 10 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier