voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch
Recepten Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote

Kaaspannenkoek met aardbei-gembercompote

ingrediënten

150 gram bloem

1 theelepel bakpoeder

250 milliliter karnemelk

2 eieren

100 gram belegen kaas

250 gram aardbeien

2 eetlepels gembersnippers

2 eetlepels boter


  • 1 Klop een glad beslag van de bloem, bakpoeder, karnemelk en een snuf zout.
  • 2 Klop de eieren erdoorheen.
  • 3 Laat het beslag een paar minuten rusten en klop de geraspte kaas erdoor.
  • 4 Meng intussen de aardbeien met de gembersnippers en houd apart.
  • 5 Verhit steeds een beetje boter in een koekenpan en bak goudbruine pannenkoeken van het beslag.
  • 6 Bak zo circa 8 pannenkoekjes en houd ze warm in de oven (60ºC).
  • 7 Serveer de pannenkoeken met een lepel aardbei-gembercompote.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 350 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 16 gram