online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kaaspannetje

Kaaspannetje

ingrediënten

200 milliliter room

250 milliliter groentebouillon van tablet

400 gram oude geitenkaas

2 teentjes knoflook

1 eetlepel Provençaalse kruiden

1 theelepel maizena

1 eetlepel melk


benodigdheden

fonduepan

  • 1 Verwarm de room met de bouillon in een ruime pan met dikke bodem en roer de kaas, knoflook en kruiden erdoor.
  • 2 Blijf over de bodem roeren en laat de kaas smelten en zachtjes koken.
  • 3 Roer de maizena los met de melk en roer dit in gedeelten door de kokende kaassaus tot een egaal, glad mengsel.
  • 4 Giet de saus over in een voorverwarmde fonduepan en zet deze op een rechaud.
  • 5 Serveer met brood, groenten en fruit om te dopen. Lekker met een groene salade.

bereidingstip

Om te dippen: dik gesneden repen zuurdesem- en rozijnenbrood, eventueel geroosterd - bleekselderij - wortel - radijsjes - paprika - partjes appel, eventueel geschild - soepstengels of crackers. Geen fonduepan? Zet dan je kaaspannetje in een andere pan met een laagje kokend water.. De klassieke Zwitserse kaasfondue bestaat uit een combinatie van diverse harde kazen, afhankelijk van de streek. Met name gruyère en emmentaler worden veel gebruikt, maar eigenlijk kun je elke kaas die je maar lekker vindt laten smelten voor zo'n goedgevuld kaaspannetje. Vervang, wanneer er geen kinderen mee-eten, de bouillon eventueel door witte wijn of bier.

wijnadvies

Cruse Selection Chardonnay of Sensas rosé.


voedingswaarde

energie 505 kcal
vet 43 gram
verzadigd vet 28 gram
koolhydraten 3 gram
eiwit 24 gram