online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
10 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht, klein gerecht/hapje
Recepten Kaasplaatkoek

Kaasplaatkoek

ingrediënten

200 gram bloem

100 gram oude kaas

1 eetlepel gedroogde Provençaalse kruiden

100 gram boter


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Meng de bloem met de kaas en kruiden en maal er royaal peper over. Kneed met een koele hand de boter erdoor tot een stevig deeg. Bevochtig het deeg eventueel met wat druppels water.
  • 2 Rol het deeg op een stuk bakpapier uit tot 1 cm dik en leg het op de bakplaat.
  • 3 Bak de koek in 10-15 minuten goudbruin in de oven. Laat afkoelen en breek de koek in stukken. Snijd de koek eventueel voor het bakken in ruiten.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 36 gram
eiwit 13 gram