online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
voorgerecht
Recepten Kabeljauw-ceviche met avocadomayonaise

Kabeljauw-ceviche met avocadomayonaise

ingrediënten

400 gram kabeljauwfilets

1 avocado

3 eetlepels mayonaise

75 gram veldsla

1 sjalot

rode peper

1 teentje knoflook

1 cm verse gember

1 handje koriander

2 limoenen

1 sinaasappel


  • 1 Mix in een keukenmachine de ingrediënten voor de marinade. Breng op smaak met zout en peper en schenk over de kabeljauw. Roer goed door en laat 5 minuten marineren.
  • 2 Meng intussen in de keukenmachine de avocado met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Garneer de vis met een handje veldsla en de mayonaise. Bestrooi met de korianderblaadjes.

bereidingstip

Bij ceviche wordt rauwe vis ‘gegaard’ in tijgermelk, een mengsel van limoensap met peper en knoflook. De vis wordt dus niet verhit, daarom is het heel belangrijk dat de vis heel vers is. Is de vis wat minder vers, dan kun je de hem eerst kort stomen. Giet de marinade erover en laat de vis in de koelkast goed koud worden. Het is dan misschien officieel geen ceviche meer, maar alsnog erg lekker!

wijnadvies

Stoney Creek Chardonnay-Sémillon heeft iets verfrissends en kruidigs bij dit gerecht.


voedingswaarde

energie 295 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 20 gram