voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

ingrediënten

4 eetlepels boter

4 kabeljauwfilets

1 citroen

75 gram blanke amandelen

3 beschuiten

1 bosje platte peterselie

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels honing

4 grote vastkokende aardappels

8 kleine vastkokende aardappels

50 gram Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakjes, maar niet helemaal door. Vul de inkepingen van de aardappels met de Parmezaanse kaas en leg de aardappels in de ovenschaal.
  • 2 Meng 2 eetlepels van de gesmolten boter met de olijfolie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en bak ze 45-50 minuten in de oven.
  • 3 Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met zout en peper. Halveer de citroen. Knijp één helft boven de vis uit en snijd de andere helft in plakjes.
  • 4 Meng de amandelen met de beschuit en peterselie.
  • 5 Meng de rest van de gesmolten boter met de mosterd en honing en bestrijk de vis ermee.
  • 6 Verdeel het amandelmengsel over de vis en zet 12-15 minuten op de bakplaat in de oven.
  • 7 Serveer de kabeljauw met de aardappels en garneer met een schijfje citroen. Lekker met worteltjes of broccoli.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 35 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier