online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

ontdek het gemak van een SPAR account!

Maak boodschappenlijsjes, plaats eerdere bestellingen opnieuw of bestel voor iemand anders. 


bekijk de video

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
60 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

Kabeljauw met amandeltopping en parmezaanaardappels

ingrediënten

4 eetlepels boter

4 kabeljauwfilets

1 citroen

75 gram blanke amandelen

3 beschuiten

1 bosje platte peterselie

1 eetlepel grove mosterd

2 eetlepels honing

4 grote vastkokende aardappels

8 kleine vastkokende aardappels

50 gram Parmezaanse kaas

3 eetlepels olijfolie


benodigdheden

ovenschaal

bakplaat

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de aardappels in dunne plakjes, maar niet helemaal door. Vul de inkepingen van de aardappels met de Parmezaanse kaas en leg de aardappels in de ovenschaal.
  • 2 Meng 2 eetlepels van de gesmolten boter met de olijfolie, zout en peper. Giet dit mengsel over de aardappels en bak ze 45-50 minuten in de oven.
  • 3 Dep de kabeljauwfilets droog en bestrooi met zout en peper. Halveer de citroen. Knijp één helft boven de vis uit en snijd de andere helft in plakjes.
  • 4 Meng de amandelen met de beschuit en peterselie.
  • 5 Meng de rest van de gesmolten boter met de mosterd en honing en bestrijk de vis ermee.
  • 6 Verdeel het amandelmengsel over de vis en zet 12-15 minuten op de bakplaat in de oven.
  • 7 Serveer de kabeljauw met de aardappels en garneer met een schijfje citroen. Lekker met worteltjes of broccoli.


voedingswaarde

energie 555 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 35 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier