online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met courgette, tomaat en feta

Kabeljauw met courgette, tomaat en feta

ingredi├źnten

600 gram kabeljauwfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels bloem

2 vleestomaten

4 eetlepels olijfolie

4 eetlepels arachideolie

1 ui

2 teentjes knoflook

2 courgettes

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

100 milliliter witte wijn

100 gram feta


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verdeel de kabeljauw in 4 porties. Wrijf de visfilets in met citroensap en bestrooi met zout, peper en bloem.
  • 2 Kruis de tomaten in en leg ze enkele tellen in kokend water. Pel ze en verdeel de tomaten in blokjes.
  • 3 Verhit de helft van de olie en bak hierin de kabeljauw circa 2 minuten per kant. Schep de vis uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • 4 Voeg de rest van de olie toe aan het bakvet en fruit hierin de ui en knoflook circa 2 minuten.
  • 5 Schep de courgetteblokjes erdoor en bak ze circa 2 minuten mee.
  • 6 Voeg de tomatenblokjes, tijm en witte wijn toe en laat iets inkoken.
  • 7 Serveer de kabeljauw met het groentemengsel en bestrooi met de feta.


voedingswaarde

energie 360 kcal
vet 16 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 35 gram