online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

Kabeljauw met geroosterde biet en pistachesalsa

ingrediënten

400 gram kabeljauwfilets

1 theelepel citroenrasp

1 eetlepel bloem

500 gram rauwe bieten

2 takjes tijm

3 eetlepels olijfolie

1 bosje verse peterselie

1 verse kervel

1 teentje knoflook

20 gram pistachenoten

50 milliliter olijfolie


benodigdheden

keukenpapier

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 220°C. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi aan beide kanten met zout en versgemalen peper.
  • 2 Meng de geraspte citroenschil met de bloem en wentel de vis erdoor. Schud de overtollige bloem eraf en zet de vis in de koelkast.
  • 3 Snijd de bieten in dikke parten en schud ze in een ovenschaal om met de tijm en 2 eetlepels olijfolie. Maal er wat peper over en giet er een paar lepels water bij. Dek af met aluminiumfolie en bak de bieten in het midden van de oven in circa 40 minuten gaar.
  • 4 Maal intussen alle ingrediënten voor de pistachesalsa fijn met een staafmixer en breng de salsa op smaak met zout en peper.
  • 5 Neem de bieten uit de oven en bak intussen de visfilets in de rest van de olie in circa 4 minuten aan beide kanten goudbruin en gaar.
  • 6 Serveer de kabeljauw met de bieten en een lepeltje pistachesalsa.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 9 gram
eiwit 22 gram