voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met groenterösti

Kabeljauw met groenterösti

ingrediënten

1 zak tortillachips naturel

1 zak tortillachips chili

600 gram diepvrieskabeljauwfilets

1 citroen

1 kleine knolselderij

2 winterwortels

1 prei

4 eieren

2 eetlepels bloem

6 eetlepels arachideolie

6 eetlepels vloeibaar bakproduct

citroen

verse dille


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verkruimel de tortillachips in een keukenmachine of plet ze in een plastic zak met een fles of deegroller.
  • 2 Dep de vis droog en wrijf in met citroensap, zout en peper.
  • 3 Rasp de knolselderij en wortel grof. Meng de knolselderij, wortel en prei met de helft van de losgeklopte eieren, bloem, zout en peper.
  • 4 Wentel de vis eerst door de rest van het ei en daarna door de tortillachips.
  • 5 Verhit de olie in 2 koekenpannen. Schep in de een pan rondjes van het groente-röstibeslag en bak ze in 2-3 minuten per kant bruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • 6 Bak de kabeljauw in de andere pan op middelhoge stand 3-4 minuten per kant.
  • 7 Serveer de vis met de groenterösti. Garneer eventueel met een schijfje citroen en wat dille.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 660 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 9 gram
koolhydraten 45 gram
eiwit 42 gram