online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met kappertjes-botersaus

Kabeljauw met kappertjes-botersaus

ingrediënten

600 gram kabeljauwfilets

600 gram kabeljauwhaasjes

600 milliliter visfond

600 milliliter visbouillon

750 gram vastkokende aardappels

400 gram sugarsnaps

100 gram boter

4 eetlepels kappertjes

2 eetlepels platte peterselie

1 citroen


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg de stukken vis naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 2 Verwarm de visfond of -bouillon, giet deze bij de vis en zet circa 12 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Kook intussen de aardappels 15-20 minuten en de sugarsnaps circa 10 minuten.
  • 4 Smelt de boter en laat deze goudbruin kleuren. Roer de kappertjes erdoor. Schep de vis op warme borden en lepel de kappertjes-botersaus erover. Leg de aardappels en sugarsnaps erbij. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.


voedingswaarde

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 36 gram