voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauw met kappertjes-botersaus

Kabeljauw met kappertjes-botersaus

ingrediënten

600 gram kabeljauwfilets

600 gram kabeljauwhaasjes

600 milliliter visfond

600 milliliter visbouillon

750 gram vastkokende aardappels

400 gram sugarsnaps

100 gram boter

4 eetlepels kappertjes

2 eetlepels platte peterselie

1 citroen


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog en bestrooi met zout en versgemalen peper. Leg de stukken vis naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 2 Verwarm de visfond of -bouillon, giet deze bij de vis en zet circa 12 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Kook intussen de aardappels 15-20 minuten en de sugarsnaps circa 10 minuten.
  • 4 Smelt de boter en laat deze goudbruin kleuren. Roer de kappertjes erdoor. Schep de vis op warme borden en lepel de kappertjes-botersaus erover. Leg de aardappels en sugarsnaps erbij. Bestrooi met peterselie en garneer met partjes citroen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 485 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 36 gram