online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
6 personen
gemiddeld
35 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met kerrie-kaasroom

Kabeljauw met kerrie-kaasroom

ingrediënten

600 gram kabeljauwfilets

1 citroen

250 gram wortels

2 eetlepels olijfolie

300 gram preien

2 eetlepels kerriepoeder

300 milliliter koksroom

200 gram belegen kaas

300 gram tagliatelle


benodigdheden

lage ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Snijd de drooggedepte kabeljauwfilet in 12 gelijke stukken. Besprenkel ze met citroensap en bestrooi ze met zout en peper.
  • 3 Kook de wortel 3 minuten, giet af en spoel er koud water over. Verhit de olijfolie en roerbak hierin de prei 2 minuten.
  • 4 Leg 6 stukken kabeljauwfilet naast elkaar. Verdeel 3/4 deel van de wortel en prei erover en leg de andere stukken kabeljauw er precies op zodat een strakke sandwich ontstaat.
  • 5 Leg deze naast elkaar in de ovenschaal. Verdeel de rest van de wortel en de prei erover.
  • 6 Bak de kerriepoeder in het bakvet van de prei en meng de kookroom erdoor.
  • 7 Schep de helft van de kaas erdoor en schenk de kerrieroom over de vis.
  • 8 Verdeel de rest van de kaas erover en zet het gerecht 20 minuten in het midden van de oven.
  • 9 Kook intussen de tagliatelle beetgaar en giet af. Serveer de kabeljauw op de tagliatelle.

wijnadvies

Kabeljauw 'zwemt' graag in de Stoney Creek Chardonnay-Sémillon. Of anders wel in Sauvignon Blanc van Sea Breeze.


voedingswaarde

energie 550 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 34 gram