online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

Kabeljauw met paddenstoelen, peultjes en pistache

ingrediënten

400 gram kabeljauwfilets

3 eetlepels bloem

200 gram gemengde paddenstoelen

100 gram boter

250 gram peultjes

4 lente-/bosuitjes

1 citroen

200 milliliter crème fraîche

50 gram pistachenoten


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Dep de vis droog.
  • 2 Meng de bloem met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel peper en wentel de vis erdoor.
  • 3 Snijd grotere paddestoelen iets kleiner.
  • 4 Verhit 1/3 deel van de boter en smoor hierin de peultjes, bosui, zout, peper, 2 eetlepels citroensap en de helft van de citroenrasp 5-6 minuten.
  • 5 Verhit de rest van de boter en bak hierin de vis in 2 minuten per kant lichtbruin en gaar.
  • 6 Schep de visfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  • 7 Bak de paddenstoelen in het bakvet en voeg de crème fraîche toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 8 Rooster de pistachenoten in een droge, hete koekenpan.
  • 9 Serveer de vis op de peultjes met bosui. Giet er wat paddenstoelensaus over en verdeel de pistachenoten en de rest van de citroenrasp erover.
  • 10 Lekker met tagliatelle.

bereidingstip

Vervang kabeljauwfilet door zalmfilet.. Neem in plaats van peultjes sugarsnaps.. Gebruik in plaats van pistachenoten hazelnoten of amandelen.

wijnadvies

Lekker met een stevige Chardonnay van Koopmanskloof, Yellow Tail of de blend van Chardonnay met Semillon van Stoney Creek.


voedingswaarde

energie 580 kcal
vet 45 gram
verzadigd vet 26 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 26 gram