online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauwfilet met citruskruidenkorst en peulvruchten

Kabeljauwfilet met citruskruidenkorst en peulvruchten

ingrediënten

150 gram sugarsnaps

150 gram peultjes

150 gram tuinbonen

150 gram diepvriestuinbonen

150 gram doperwten

150 gram diepvriesdoperwten

1 eetlepel boter

1 eetlepel olijfolie

2 takjes verse dragon

bosje verse dille

bosje verse kervel

2 sneeën witbrood

bosje verse peterselie

2 takjes verse dragon

1 theelepel sinaasappelrasp

1 theelepel citroenrasp

4 kabeljauwfilets

50 gram boter

citroen


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 180ºC. Rooster voor de vis de boterhammen licht tot ze goed gedroogd zijn. Verkruimel het brood in een keukenmachine met de kruiden, citrusrasp, zout en peper.
  • 2 Dep de visfilets goed droog, bestrooi rondom met zout en peper en leg ze tegen elkaar in de ovenschaal.
  • 3 Schep het broodkruim op de vis en druk goed aan. Verdeel de helft van de boter over het broodkruim en leg de rest van de boter naast de vis in de schaal.
  • 4 Giet het citroensap erbij en bak de vis in de oven in 15-20 minuten gaar en goudbruin.
  • 5 Blancheer intussen de groenten per soort circa 2 minuten in kokend water en schep met een schuimspaan uit de pan. De groenten moeten nog knapperig en frisgroen zijn.
  • 6 Schud ze om in een schaal met de boter en voeg de groene kruiden vlak voor het serveren toe. Serveer met de visfilet.
  • 7 Lekker met aardappelpuree.


voedingswaarde

energie 350 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 31 gram