voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

ingrediënten

600 gram kabeljauwfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 winterwortels

2 koolrabi's

100 milliliter visbouillon

1 eetlepel honing

1 verse gember

1 sinaasappel

75 gram boter

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel verse dragon


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • 3 Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop.
  • 4 Meng de bouillon met de honing en gember en giet dit mengsel over de vis. Leg de sinaasappelplakken en de boter in vlokjes op de vis.
  • 5 Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met dille of dragon.
  • 6 Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier