online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

ingrediënten

600 gram kabeljauwfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 winterwortels

2 koolrabi's

100 milliliter visbouillon

1 eetlepel honing

1 verse gember

1 sinaasappel

75 gram boter

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel verse dragon


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • 3 Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop.
  • 4 Meng de bouillon met de honing en gember en giet dit mengsel over de vis. Leg de sinaasappelplakken en de boter in vlokjes op de vis.
  • 5 Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met dille of dragon.
  • 6 Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.


voedingswaarde

energie 415 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram