voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

Kabeljauwschotel met koolrabi en wortel

ingrediënten

600 gram kabeljauwfilets

2 eetlepels citroensap

2 eetlepels arachideolie

2 eetlepels zonnebloemolie

2 teentjes knoflook

1 ui

2 winterwortels

2 koolrabi's

100 milliliter visbouillon

1 eetlepel honing

1 verse gember

1 sinaasappel

75 gram boter

1 eetlepel verse dille

1 eetlepel verse dragon


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de vis droog, besprenkel met citroensap en bestrooi met zout en versgemalen peper.
  • 2 Verhit de olie in een wok of hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui.
  • 3 Voeg de wortel en koolrabi toe en bak circa 5 minuten mee. Schep de groenten in een ovenschaal en leg de vis erop.
  • 4 Meng de bouillon met de honing en gember en giet dit mengsel over de vis. Leg de sinaasappelplakken en de boter in vlokjes op de vis.
  • 5 Dek de schotel af met aluminiumfolie en gaar circa 20 minuten in het midden van de oven. Bestrooi voor het serveren met dille of dragon.
  • 6 Lekker met aardappelpuree of gekookte aardappels.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 415 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 32 gram