online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

2 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kabeljauwtaartje met geroosterde groenten

Kabeljauwtaartje met geroosterde groenten

ingrediënten

4 geroosterde paprika's

1 kleine courgette

100 gram peultjes

2 lente-/bosuitjes

250 gram kruimige aardappels

3 eetlepels olijfolie

1 sjalot

250 gram diepvrieskabeljauwfilets

25 gram boter

8 cherry-/kerstomaatjes

3 eetlepels tomatentapenade


benodigdheden

grillpan

2 kookringen

  • 1 Hak 3 paprika’s in stukjes en zet ze apart. Snijd hartjes uit de vierde paprika voor garnering.
  • 2 Schaaf de courgette in lange linten. Kook de peultjes 2 minuten, giet ze af en spoel er koud water over.
  • 3 Verwijder een stukje van het groene loof van de bosui. Snijd de bosuitjes aan één kant enkele keren een stukje in.
  • 4 Kook de aardappels met zout in 20 minuten gaar.
  • 5 Verhit 1 eetlepel olijfolie, fruit hierin het sjalotje en zet apart.
  • 6 Gaar de kabeljauw in de magnetron met een klontje boter afgedekt 3 minuten op 800 Watt. Houd even warm en laat nagaren. Voeg zout en peper toe.
  • 7 Rooster in een hete grillpan de courgette, peultjes, bosui en tomaat met de rest van de olijfolie.
  • 8 Giet de aardappels af en maak aardappelpuree met het sjalotje, zout en peper.
  • 9 Vet de kookringen in en zet ze op warme borden. Vul deze met een laag aardappelpuree, een laagje geroosterde paprika met daarop tapenade en verdeel daarover de kabeljauw.
  • 10 Verwijder de ringen. Leg paprikahartjes op de vis en serveer de groenten erbij.

wijnadvies

Zwoel, zacht en exotisch wit: Poème Marsanne Viognier of Zuydpunt Chenin Viognier.


voedingswaarde

energie 655 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 44 gram
eiwit 31 gram