voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien

Kalfs- of varkensoesters met sjalotjes en aardbeien

ingrediënten

450 gram kalfsoesters

450 gram varkensoesters

200 gram aardbeien

1 eetlepel citroensap

1 theelepel honing

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

12 sjalotjes

150 milliliter rosé

1 handje basilicumblaadje


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Maak de aardbeien schoon en pureer de helft ervan.
  • 3 Roer citroensap, honing en een vleugje gemalen peper door de aardbeienpuree.
  • 4 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 5 Verhit het bakproduct en bak hierin het vlees in 8 minuten rondom goudbruin. Zet het daarna afgedekt in de oven.
  • 6 Bak de sjalotjes 2 minuten in het braadvet van het vlees.
  • 7 Voeg de rosé toe en stoof zachtjes zonder deksel 5-7 minuten. Laat de rosé inkoken.
  • 8 Serveer het vlees met de sjalotjes.
  • 9 Druppel wat aardbeienpuree op de borden en garneer met hele aardbeien en basilicum.
  • 10 Lekker met gekookte krieltjes en broccoli.

bereidingstip

Vervang de basilicum door munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 255 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 27 gram