online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten

Kalfsentrecote met kruidenkorst, waterkers en doperwten

ingrediënten

4 kalfsentrecotes

2 sneeën witbrood

1 handje verse kruiden

2 ansjovisfilets

2 teentjes knoflook

3 eetlepels boter

2 eetlepels olijfolie

1 bosje waterkers

75 gram rucola

400 gram diepvriesdoperwten

400 gram doperwten


  • 1 Bestrooi het vlees aan beide kanten met zout en peper.
  • 2 Droog de boterhammen in de broodrooster. Maal het brood met de kruiden, de ansjovis, de knoflook en 2 eetlepels boter in de keukenmachine fijn.
  • 3 Breng water met zout aan de kook en kook de doperwten hierin 2 minuten. Giet ze af en laat uitlekken.
  • 4 Verwarm de ovengrill voor. Verwarm de rest van de boter en de olijfolie in de koekenpan en bak de entrecotes op hoge stand aan beide kanten 2 minuten.
  • 5 Leg ze in een ovenschaal en verdeel het kruidenmengsel erover. Zet ze een paar minuten onder de grill tot ze mooi bruin zijn.
  • 6 Verwijder zonodig de harde steeltjes van de waterkers. Verwarm ondertussen de doperwten in het bakvet van het vlees en schep de waterkers erdoor.
  • 7 Verdeel de groenten over 4 borden, leg er een entrecote op en giet er wat van de jus uit de ovenschaal over.

bereidingstip

Gebruik als verse kruiden een mengsel van peterselie, basilicum, bieslook, tijm, rozemarijn en/of oregano.. Lekker met krieltjes.

wijnadvies

Kan met wit. Heel goed zelfs met Hoop Huis Chenin Blanc of de Schoondal Classic White. Licht rood is zeker ook niet te versmaden. Heerlijk met Villa Mondi Bardolino, Beaujolais Villages of Bourgogne Pinot Noir. Alle drie licht koelen!


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 17 gram
eiwit 39 gram