online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

Kalfslapjes met champignons in mosterdsaus

ingrediënten

2 eetlepels dijonmosterd

125 milliliter crème fraîche

250 gram gemengde paddenstoelen

2 teentjes knoflook

50 gram boter

2 eetlepels olijfolie

4 kalfslapjes

1 eetlepel verse peterselie

50 gram groene olijven


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Roer de mosterd en de crème fraîche door elkaar.
  • 2 Verhit de boter en olijfolie in een koekenpan. Bak de kalfslapjes kort aan beide kanten aan. Temper de hittebron. Bestrooi het vlees met zout en peper. Bak de kalfslapjes nog eens ongeveer 3 minuten per kant. Ze moeten nét gaar te zijn. De juiste baktijd hangt af van de dikte van de lapjes vlees.
  • 3 Haal het vlees uit de pan en houd het warm door het toe te dekken met aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven braadvet de plakjes paddestoel snel knapperig en lichtbruin. Voeg de knoflook toe.
  • 4 Giet het mosterdroommengsel bij de champignons in de pan. Leg de kalfslapjes er bovenop. Voeg de olijven toe. Warm alles even goed door.
  • 5 Verdeel vlees, paddestoelen en saus over de borden. Strooi er peterselie over.
  • 6 Eet bij dit gerecht gekookte rijst en doperwtjes of gemengde beetgaar gekookte groenten.

wijnadvies

Heel lekker bij een glaasje rode Beaujolais of Bourgogne, maar ook een volle Chileense witte (Viña Maipo Chardonnay) of roséwijn (Rosé de Provence).


voedingswaarde

energie 425 kcal
vet 31 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram