online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

SPAR op het werk

Bestel snel en makkelijk de zakelijke boodschappen voor op kantoor, zorginstellingen of kinderdagverblijven.  Vandaag besteld, vandaag geleverd! 


lees de voordelen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfsoester met groenebonensalade

Kalfsoester met groenebonensalade

ingrediënten

4 kalfsoesters

75 gram boter

1 sinaasappel

200 gram haricots verts

200 gram snijbonen

200 gram peultjes

150 gram flageolets

5 eetlepels olijfolie

2 eetlepels sherry

1 verse gember

1 eetlepel witte balsamicoazijn

1 eetlepel citroensap


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Begin met de bonensalade. Kook de haricots verts, snijbonen en peultjes afzonderlijk 3 minuten. Giet ze af en spoel er koud water over.
  • 2 Meng de ingrediënten voor de dressing.
  • 3 Schik de groenten inclusief de flageolets op 4 borden en giet de dressing erover.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant.
  • 5 Schep ze uit de pan en houd ze even warm onder aluminiumfolie.
  • 6 Boen de sinaasappel schoon. Rasp 2 theelepels van de schil en pers de vrucht uit.
  • 7 Voeg sinaasappelsap en -rasp toe aan het bakvet.
  • 8 Serveer het vlees met de saus en de salade.

bereidingstip

Vervang de flageolets door witte bonen of kikkererwten.

wijnadvies

Heerlijk met licht en lichtgekoeld rood zoals Beaujolais Villages, Domaine Brunet of Bourgogne Pinot Noir. Ook een wat stevigere Chardonnay smaakt overigens: Sunny Mountain of Koopmanskloof.


voedingswaarde

energie 460 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 28 gram
recall SPAR kipfilet 25 gram bekijk hier