voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfsoester met mosterdsaus en prei

Kalfsoester met mosterdsaus en prei

ingredi├źnten

4 kalfsoesters

100 gram boter

2 uien

100 milliliter witte wijn

2 eetlepels dijonmosterd

100 gram zoetzure augurkjes

8 kleine preien

2 eetlepels wittewijnazijn

5 eetlepels olijfolie

1 theelepel dijonmosterd

2 eetlepels bieslook

1 eetlepel dragon


benodigdheden

keukengaren

  • 1 Begin met de prei. Snijd de preien in gelijke stukken. Maak er 4 gelijke bosjes van en bind deze vast met keukengaren.
  • 2 Kook de prei in 7-9 minuten beetgaar.
  • 3 Klop de wijnazijn met olijfolie en 1 theelepel mosterd tot een vinaigrette. Schep de bieslook of dragon erdoor.
  • 4 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit 25 gram boter en bak hierin de kalfsoesters 3-4 minuten per kant. Schep ze uit de pan en houd ze warm.
  • 5 Fruit de uien in het bakvet tot ze glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de saus tot de helft inkoken.
  • 6 Roer de mosterd erdoor en voeg de rest van de boter in stukjes toe. Klop met een garde tot een glanzende saus.
  • 7 Roer de plakjes augurk erdoor en serveer de kalfsoesters met deze saus.
  • 8 Leg de warme tot lauwwarme prei op een schaal en giet de vinaigrette erover.

wijnadvies

Kalfsvlees gaat goed samen met witte wijn. Met deze saus erbij is het lekker om er een Arthur Metz Pinot Gris bij te drinken. Ook Chardonnay zal smaken, Danie de Wet, Casa de Campo of Indomita Reserva bijvoorbeeld.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 500 kcal
vet 36 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 12 gram
eiwit 27 gram