online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, hoofdgerecht
Recepten Kalfsragout

Kalfsragout

ingredi├źnten

500 gram kalfsvleespoelet

1 groot ui

1 kruidnagel

1 bosje verse peterselie

2 laurierblaadjes

2 stukjes foelie

75 gram boter

60 gram bloem

1 runderbouillontablet

maggi

snufje nootmuskaatpoeder

1 eetlepel citroensap


  • 1 Steek de kruidnagel in de ui. Laat het vlees in circa 1 uur zachtjes gaar koken in ruim water met de ui, de peterselie, wat zout en de kruiderijen.
  • 2 Neem het vlees met een schuimspaan uit de pan en zeef het kookvocht.
  • 3 Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Laat de bloem even meebakken, maar zorg ervoor dat het mengsel niet bruin wordt. Giet er geleidelijk het gezeefde stoofvocht bij en blijf goed roeren tot een gebonden saus is ontstaan.
  • 4 Voeg er het vlees, eventueel extra kleingesneden, aan toe.
  • 5 Breng de saus op smaak met een gesmolten bouillonblokje, zout, peper, maggi, nootmuskaat en wat citroensap. Laat het mengsel goed heet worden maar vooral niet aan de kook komen. Serveer in pasteibakjes.

bereidingstip

Roer eventueel 1 of 2 eierdooiers met wat room los en voeg dit aan de saus toe. Laat de laatste 15 minuten 150 g champignons met het vlees mee koken, houd deze net zoals het vlees apart en voeg ze samen met het vlees aan de saus toe. Er kan ook een blikje champignons aan de saus worden toegevoegd.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 30 gram