online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

Kalfsstoofpotje met sjalotjes, courgette en grove mosterd

ingrediënten

600 gram kalfslapjes

50 gram boter

50 gram vloeibaar bakproduct

6 sjalotjes

40 gram bloem

300 milliliter witte wijn

1 potje kalfsfond

2 laurierblaadjes

1 courgette

100 milliliter kookroom

2 eetlepels grove mosterd


  • 1 Bestrooi het vlees met zout en peper. Verhit de boter of het bakproduct en bak hierin het vlees aan beide kanten goudbruin. Schep het uit de pan.
  • 2 Fruit de sjalotjes in het braadvet. Bestrooi ze met bloem, bak nog 2 minuten en giet al roerende de wijn en de fond erbij. Breng deze saus aan de kook.
  • 3 Schakel nu op een lage stand en voeg de laurierblaadjes en het vlees toe. Stoof zachtjes met deksel 1 uur. Schep af en toe om.
  • 4 Voeg, als de saus te dik is, een scheutje water of wijn toe. Voeg de courgette, kookroom en mosterd toe en stoof zachtjes nog 15 minuten. Verwijder de laurierblaadjes voor het serveren.
  • 5 Dit gerecht is heel lekker met een stamppot van ijsbergsla of raapstelen.

wijnadvies

Verrassend lekker met witte wijn. En dan vooral met Danie de Wet of Viña Maipo Chardonnay.


voedingswaarde

energie 440 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 42 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier