online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
150 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfssukade op knolselderijpuree

Kalfssukade op knolselderijpuree

ingredi├źnten

100 gram boter

4 sukadelappen

100 milliliter port

1 liter vleesbouillon

1 winterwortel

1 prei

1 ui

1 blikje amarenekers

1 pot kers

2 steranijs

1 theelepel steranijs

25 gram gembersnippers op siroop

500 gram aardappels

500 gram knolselderij

50 milliliter kookroom

nootmuskaat

2 eetlepels aardappelzetmeel


  • 1 Verhit de helft van de boter en bak hierin het vlees bruin. Schep uit de pan.
  • 2 Giet de port in de pan en laat deze een beetje inkoken. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.
  • 3 Leg het vlees erbij en voeg de wortel, prei, ui, 1/2 blikje kersen, steranijs en gember toe. Stoof afgedekt circa 2 uur op een lage stand.
  • 4 Kook de aardappels met de knolselderij gaar in water met wat zout als de sukade nog circa 30 minuten moet stoven.
  • 5 Giet de aardappels en selderij af en stoom droog. Voeg de room en de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 6 Neem de sukade uit de pan en zeef het stoofvocht. Breng het vocht weer aan de kook en voeg de rest van de kersen toe. Bind de saus met aangelengd aardappelzetmeel tot de gewenste dikte.
  • 7 Serveer de sukade met de saus op de knolselderijpuree.

bereidingstip

Neem kalfssukadelappen in plaats van de sukadelappen in dit recept.

wijnadvies

Bourgogne Pinot Noir.


voedingswaarde

energie 750 kcal
vet 35 gram
verzadigd vet 20 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 44 gram