online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalfsvlees gestoofd in witte wijn en salie

Kalfsvlees gestoofd in witte wijn en salie

ingredi├źnten

700 gram kalfslapjes

1 eetlepel bloem

3 eetlepels olijfolie

1 groot ui

4 teentjes knoflook

1 theelepel sinaasappelrasp

10 blaadjes verse salie

1 theelepel gedroogde salie

200 milliliter pinot blanc

200 milliliter vleesfond

12 minitrostomaatjes


benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de olie en bak het vlees om en om aan. Schep de lapjes over in de ovenschaal.
  • 2 Fruit in de pan de ui, knoflook, sinaasappelrasp en salie op een lage stand. Blus af met de pinot blanc en de vleesfond. Giet dit over het vlees en zet de schaal afgedekt in de oven. Laat het vlees in circa 30 minuten gaar stoven.
  • 3 Kruis de tomaatjes in, be­strooi ze met zout en peper, besprenkel ze met olijfolie en zet ze de laatste 15 minuten erbij in de oven.
  • 4 Lekker met pasta of gekookte nieuwe aard­appelen.

wijnadvies

Vanzelfsprekend kunt bij dit kalfsvlees de pinot blanc van het recept door­drinken. Maar ook een rijke chardonnay kan prima. Liever rood? Denk dan aan een pinot noir.


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 7 gram
eiwit 41 gram