online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalkoenfilet met mango

Kalkoenfilet met mango

ingrediënten

50 milliliter sojasaus

50 milliliter ketjap manis

50 milliliter sherry

50 milliliter witte wijn

25 gram suiker

600 gram kalkoenfilets

2 mango's

1 citroen

1 rode peper

1 verse gember

2 eetlepels verse bladselderij

2 eetlepels verse peterselie

250 gram rijst

200 milliliter gezeefde tomaten

2 eetlepels wokolie

2 eetlepels arachideolie

olie

3 preien


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Verwarm de sojasaus met de sherry en suiker en laat afkoelen.
  • 2 Verdeel de kalkoen in 4 filets en kerf ze met een scherp mes een beetje in. Bestrijk de kalkoenfilets met het sojamengsel en laat circa 15 minuten intrekken.
  • 3 Snijd 1 mango in blokjes en pureer het vruchtvlees van de andere mango met de helft van het citroensap en -rasp. Meng de mangoblokjes met de rode peper, gember, helft van de bladselderij en de rest van het citroensap en -rasp.
  • 4 Kook de rijst in water waaraan de gezeefde tomaten zijn toegevoegd.
  • 5 Verhit de olie en bak hierin de kalkoenfilets 5-7 minuten per kant.
  • 6 Verhit de frituurolie tot circa 160°C. Frituur hierin de prei goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 7 Snijd de kalkoenfilets in plakken en leg ze op de tomatenrijst. Maak op het bord een ‘streep’ met de mangopuree en geef de mangosalsa in een bakje erbij.
  • 8 Garneer met de gefrituurde prei en bestrooi met de rest van de bladselderij.


voedingswaarde

energie 865 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 46 gram