online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
eenvoudig
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalkoenragout

Kalkoenragout

ingrediënten

60 gram boter

2 eetlepels zonnebloemolie

800 gram kalkoenfilets

200 gram mager gerookt spek

400 gram champignons

2 uien

2 teentjes knoflook

1 theelepel gedroogde dragon

1 theelepel gedroogde tijm

250 milliliter kippenbouillon

250 milliliter gevogeltefond

250 milliliter droge witte wijn

250 gram crème fraîche

allesbinder

maizena

1 eetlepel citroensap

3 eetlepels verse dille

3 eetlepels verse bieslook

3 eetlepels verse peterselie


  • 1 Verhit boter en olie en bak de kalkoenblokjes in twee of drie porties rondom aan. Schep ze uit de pan.
  • 2 Laat het spek kort uitbakken. Voeg de champignons toe en laat circa 5 minuten bakken.
  • 3 Voeg de ui toe en laat glazig fruiten. Laat de knoflook, de dragon en de tijm kort meefruiten.
  • 4 Blus af met de bouillon of de fond en met de wijn en doe het vlees terug in de pan. Laat met het deksel op de pan circa 15 minuten stoven (niet koken!).
  • 5 Breng de ragout tegen de kook en roer er de crème fraîche door.
  • 6 Bind de saus met allesbinder of maïzena. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje citroensap. Bestrooi voor het serveren met de groene kruiden.
  • 7 Geef er rijst en groenten naar keuze bij, bijvoorbeeld broccoli.


voedingswaarde

energie 410 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 31 gram