online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
25 min.
lunch, klein gerecht, brunch, voorgerecht
Recepten Kalkoenragout met citroen en salie

Kalkoenragout met citroen en salie

ingrediënten

400 gram kalkoenfilets

500 milliliter kippenbouillon

1 citroen

75 gram boter

3 eetlepels bloem

50 milliliter kookroom

50 milliliter slagroom

1 eetlepel verse salie

1 ciabattabrood

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook


benodigdheden

grillpan

  • 1 Kook de kalkoenfilet circa 15 minuten in de kippenbouillon. Giet af en vang de bouillon op.
  • 2 Pers één helft van de citroen uit en snijd de andere helft in partjes.
  • 3 Verhit de boter, voeg de bloem toe en roer tot een roux. Gaar circa 1 minuut. Voeg al roerend in gedeelten de kippenbouillon toe tot een gladde saus en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
  • 4 Meng de room, salie, citroensap en kalkoenblokjes erdoor en verwarm zonder te koken.
  • 5 Bestrijk het brood met de olijfolie, bestrijk met de platte kan van de knoflook en rooster in een hete grillpan. Serveer het brood met de ragout en garneer met partjes citroen.


voedingswaarde

energie 545 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 33 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier