online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
30 min.
lunch, voorgerecht
Recepten Kalkoenragout met cranberry’s

Kalkoenragout met cranberry’s

ingrediënten

3 eetlepels vloeibaar bakproduct

3 eetlepels arachideolie

4 sjalotjes

500 gram kalkoenfilets

500 milliliter gevogeltefond

500 milliliter wildfond

500 milliliter kippenbouillon

1 eetlepel verse tijm

1 theelepel gedroogde tijm

200 gram verse cranberry's

2 eetlepels citroensap

200 milliliter kookroom

200 milliliter demi crème fraîche

1 eetlepels maizena

1 eetlepels allesbinders


  • 1 Verhit het bakproduct en fruit hierin de sjalotjes.
  • 2 Voeg de kalkoenblokjes toe en bak rondom lichtbruin.
  • 3 Giet de fond erbij en roer de tijm, cranberry’s en het citroensap erdoor. Stoof circa 15 minuten zachtjes met het deksel op de pan.
  • 4 Roer de kookroom erdoor en bind de ragout met maizena of allesbinder. Breng op smaak met zout en peper.
  • 5 Serveer in een ragoutbakje naar keuze.


voedingswaarde

energie 345 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 33 gram