online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
moeilijk
30 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen

Kalkoenrollade in deeg met parmaham en frambozen

ingrediënten

1 eetlepel bloem

8 plakjes hartigetaartdeeg

1 kilogram kalkoenfilet

200 gram parmaham

200 gram frambozen

1 takje verse munt

1 ei


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Bestrooi het werkvlak licht met bloem. Leg de velletjes deeg in een rechthoekige vorm met een 1/2 cm overlap aan elkaar en druk de randen goed vast.
  • 2 Snijd de kalkoenfilet aan een kant in en klap het stuk vlees open. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper. Verdeel de parmaham erover. Leg de frambozen in het midden van de ham in de lengte van het stuk vlees en snipper er wat munt over. Vouw de ham voorzichtig over de frambozen en vouw daarna het kalkoenvlees eroverheen. Bestrooi de rollade met wat zout en versgemalen peper.
  • 3 Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de gevulde rollade op de deeglap en vouw het deeg er netjes aan alle kanten omheen. Snijd hier en daar bij en versier de rol eventueel met restjes van het deeg.
  • 4 Bestrijk het deeg met ei en leg de rol op de bakplaat. Bak de rollade in 45 tot 60 minuten gaar en mooi goudbruin. Laat de rollade voor het opdienen nog even rusten.


voedingswaarde

energie 340 kcal
vet 9 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 22 gram
eiwit 42 gram