online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
75 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalkoenrollade met spekjes, champignons, abrikozen en witte kool

Kalkoenrollade met spekjes, champignons, abrikozen en witte kool

ingrediënten

200 gram gedroogde abrikozen

250 gram champignons

75 gram boter

4 eetlepels zonnebloemolie

1 kalkoenrollade

2 takjes verse rozemarijn

2 theelepels gedroogde rozemarijn

300 milliliter droge witte wijn

250 gram spekblokjes

500 gram witte kool

1 eetlepel komijnzaad

1 eetlepel komijnpoeder (djinten)

125 milliliter crème fraîche

250 milliliter sinaasappelsap


  • 1 Verhit de boter en de zonnebloemolie in een braadpan. Braad de rollade snel rondom aan. Bestrooi het vlees met zout en peper.
  • 2 Leg de takjes rozemarijn bij het vlees en giet de wijn in de pan. Braad de rollade op een matige hittebron in ongeveer 50-60 minuten gaar. Draai het vlees tijdens het braden regelmatig om. Voeg na 30 minuten de abrikozen toe.
  • 3 Bak intussen in een koekenpan de spekblokjes knapperig en lichtbruin. Schep ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet de champignonplakjes.
  • 4 Kook de witte kool met de komijnzaadjes in een bodempje water gedurende 15 minuten. Giet de kool, die beetgaar is, af en roer de crème fraîche erdoor.
  • 5 Neem de rollade uit de pan en laat deze even afgedekt met aluminiumfolie rusten. Verwijder de rozemarijntakjes.
  • 6 Snijd de rollade in plakken en leg deze op een schaal. Giet het sinaasappelsap bij het braadvet in de pan en roer de aanbaksels los van de bodem. Giet deze jus in een kom.
  • 7 Rangschik om de rolladeplakken de abrikozen, spekjes en champignons. Serveer de witte kool apart.
  • 8 Lekker met rijst of gebakken aardappeltjes.


voedingswaarde

energie 680 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 18 gram
koolhydraten 29 gram
eiwit 35 gram
recall Dr. Oetker Mug cake chocolade bekijk hier