voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
45 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalkoenspiesjes met groentemie

Kalkoenspiesjes met groentemie

ingrediënten

5 eetlepels sojasaus

5 eetlepels ketjap manis

1 eetlepel tomatenpuree

2 eetlepels tomatenketchup

1 eetlepel honing

2 eetlepels arachideolie

500 gram kalkoenfilets

350 gram mie

200 gram sugarsnaps

1 Chinese kool

200 milliliter kippenbouillon

1 bakje gebakken uitjes


benodigdheden

8 satéprikkers

  • 1 Verwarm de ovengrill.
  • 2 Meng de sojasaus met de tomatenpuree, honing, olie, zout en peper. Schep de helft ervan door de kalkoenblokjes en laat 10-15 minuten marineren.
  • 3 Week de satéprikkers in water om verbranden tijdens het grillen te voorkomen.
  • 4 Rijg het vlees aan de prikkers en rooster de kalkoenspiesjes 6-8 minuten (niet te dicht) onder de ovengrill. Keer ze af en toe om.
  • 5 Kook de mie met de sugarsnaps en voeg de laatste 3 minuten de Chinese kool toe.
  • 6 Verwarm de kippenbouillon met de rest van de sojamarinade en kook zachtjes in circa 2 minuten tot een saus.
  • 7 Laat de mie met de groenten goed uitlekken. Serveer de kalkoenspiesjes erbij en giet de saus erover.
  • 8 Bestrooi met de uitjes.

bereidingstip

Geen sugarsnaps? Neem dan peultjes.. Neem kip- in plaats van kalkoenfilet.. Roerbak de Chinese kool eerst en voeg deze dan pas toe aan de mie.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 710 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 85 gram
eiwit 47 gram