online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kalkoenvinken met cranberryvulling

Kalkoenvinken met cranberryvulling

ingrediënten

4 kalkoenfilets

100 gram roomkaas naturel

100 gram cranberrycompote

1 theelepel verse tijm

1 mespunt gedroogde tijm

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 eetlepel witte wijn

1 eetlepel witte port

100 milliliter gevogeltefond

100 milliliter kippenbouillon

4 takjes tijm


benodigdheden

vershoudfolie

4 cocktailprikkers

keukengaren

  • 1 Druk de kalkoenfilets tussen het vershoudfolie iets platter. Bestrooi ze met zout en peper.
  • 2 Meng de roomkaas met cranberrycompote en gehakte tijm. Verdeel dit over het midden van de kalkoenfilets en rol ze op. Zet ze vast met prikkers of met keukengaren.
  • 3 Bak ze in het bakproduct op halve stand rondom lichtbruin en gaar in circa 12 minuten.
  • 4 Schep ze uit de pan, voeg een scheutje wijn en de fond bij het bakvet en kook 2 minuten.
  • 5 Serveer de kalkoenvinken met de jus en gegarneerd met een takje tijm.

wijnadvies

Heerlijk met een stevige rosé. De biologische Gamma bijvoorbeeld, of anders die van Yellow Tail. Beide hebben een 'zoetje' dat aangenaam is bij het wat zoetzure van de cranberryvulling. Een stevige witte kan overigens ook: Yellow Tail, Casa de Campo of Indomita Reserva.


voedingswaarde

energie 295 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 10 gram
eiwit 28 gram