voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Kaneelcake

Kaneelcake

ingrediënten

1 eetlepel bloem

200 gram boter

200 gram margarine

15 milliliter vloeibare suikervervanger

4 eieren

1 theelepel citroenrasp

200 gram zelfrijzend bakmeel

2 theelepels kaneelpoeder


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bestuif de ingevette cakevorm (ca. 24 cm) met bloem. Roer de boter met vloeibare suikervervanger zacht. Klop dit tot een romige crème.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een schone garde stijf.
  • 3 Meng de dooiers met de citroenrasp door de boter en klop dit tot een luchtige massa. Spatel hier de eiwitten voorzichtig door.
  • 4 Zeef het bakmeel en de kaneelpoeder boven het beslag en schep ook dit er voorzichtig door.
  • 5 Vul de cakevorm met het beslag. Bak de cake in circa 50 minuten lichtbruin en gaar. Bestrooi eventueel met fijngesneden citroenschil (alleen het gele deel).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 6 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier