online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
8 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kaneelcake

Kaneelcake

ingrediënten

1 eetlepel bloem

200 gram boter

200 gram margarine

15 milliliter vloeibare suikervervanger

4 eieren

1 theelepel citroenrasp

200 gram zelfrijzend bakmeel

2 theelepels kaneelpoeder


benodigdheden

cakevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 160°C. Bestuif de ingevette cakevorm (ca. 24 cm) met bloem. Roer de boter met vloeibare suikervervanger zacht. Klop dit tot een romige crème.
  • 2 Splits de eieren. Klop de eiwitten met een snufje zout in een vetvrije kom met een schone garde stijf.
  • 3 Meng de dooiers met de citroenrasp door de boter en klop dit tot een luchtige massa. Spatel hier de eiwitten voorzichtig door.
  • 4 Zeef het bakmeel en de kaneelpoeder boven het beslag en schep ook dit er voorzichtig door.
  • 5 Vul de cakevorm met het beslag. Bak de cake in circa 50 minuten lichtbruin en gaar. Bestrooi eventueel met fijngesneden citroenschil (alleen het gele deel).


voedingswaarde

energie 310 kcal
vet 23 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 6 gram