6 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Kaneelflensjes met cranberrymascarpone

Kaneelflensjes met cranberrymascarpone

ingredi├źnten

150 gram bloem

1 theelepel kaneelpoeder

500 milliliter melk

2 eieren

30 gram boter

150 gram mascarpone

50 gram cranberrycompote

2 eetlepels poedersuiker


bereiden
  • 1 Klop de bloem met het kaneelpoeder en een snufje zout los met de melk. Klop de eieren en boter erdoor tot een glad en dun beslag. Laat het beslag circa 10 minuten rusten.
  • 2 Roer de mascarpone los met de cranberrycompote.
  • 3 Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag tot deze goed heet is. Laat een lepel beslag ronddraaien in de pan zodat het beslag zich goed verdeelt. Bak op een middelhoge stand 12 dunne flensjes. Houd ze eventueel warm op een bord boven een laagje kokend water.
  • 4 Bestrijk de flensjes met de mascarpone en rol ze op. Leg er steeds 2 op een bordje en bestrooi met poedersuiker.


voedingswaarde

energie 320 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 10 gram