online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht
Recepten Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen

Kaneelflensjes met gestoofde abrikozen

ingredi├źnten

200 gram gedroogde abrikozen

2 kardemompeulen

1 theelepel kardemompoeder

1 vanillestokje

100 milliliter witte wijn

2 eetlepels suiker

200 gram bloem

1 theelepel kaneel

2 eieren

500 milliliter melk

30 gram boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct


  • 1 Zet de abrikozen op met de kardemom, het vanillestokje, de wijn en de suiker en laat afgedekt op lage stand circa 15 minuten zachtjes koken.
  • 2 Maak ondertussen het flensjesbeslag: vermeng de bloem met een snuf zout en de kaneel en klop er de eieren een voor een door.
  • 3 Klop de melk er geleidelijk bij tot een glad beslag en laat dit even rusten. Laat de abrikozen in het sap afkoelen tot lauw.
  • 4 Verwarm steeds een klein beetje boter in een koekenpan met antiaanbaklaag en laat de pan goed heet worden. Giet wat beslag in de pan en laat het met ronddraaiende beweging goed verdelen.
  • 5 Bak op hoge stand 8 dunne flensjes aan beiden kanten goudbruin.
  • 6 Leg op elk flensje een paar abrikozen en vouw het flensje in vieren. Giet er nog een klein beetje kookvocht overheen en bestrooi met poedersuiker. Lekker met roomijs of mascarpone.


voedingswaarde

energie 500 kcal
vet 11 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 17 gram