voor 10:00 besteld vandaag in huis

8 personen
gemiddeld
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
recepten Kaneelkip met vijgen op een prikker

Kaneelkip met vijgen op een prikker

ingredi├źnten

400 gram kipfilets

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

1 theelepel kaneelpoeder

2 eetlepels olijfolie

2 eetlepels vloeibare honing

7 gedroogde vijgen

24 basilicumblaadjes


benodigdheden

24 cocktailprikkers

  • 1 Vermeng de blokjes kip met de specerijen, olie en honing.
  • 2 Leg de vijgen in een kommetje en giet er kokend water op.
  • 3 Verwarm een koekenpan en bak de kip op middelhoge stand om en om bruin en gaar. Breng de kipblokjes op smaak met zout en peper.
  • 4 Giet de vijgen af en snijd ze doormidden. Steek ze aan een prikker en zet ze samen met een basilicumblaadje rechtop op een stukje kip. Serveer direct.

bereidingstip

Vervang gedroogde vijgen door verse vijgen of gedroogde abrikozen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 140 kcal
vet 4 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 12 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier