voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
recepten Kaneeltaart met appel en pecannoten

Kaneeltaart met appel en pecannoten

ingrediënten

125 gram boter

150 gram witte basterdsuiker

2 theelepels kaneelpoeder

2 eieren

150 milliliter zure room

175 gram zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels bloem

3 eetlepels bruine basterdsuiker

3 eetlepels ongezouten pecannoten

1 theelepel koekkruiden

1 theelepel speculaaskruiden

2 appels

2 eetlepels honing


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de taartvorm in. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig.
  • 2 Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm.
  • 3 Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm.
  • 4 Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 560 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 8 gram