online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

6 personen
gemiddeld
25 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kaneeltaart met appel en pecannoten

Kaneeltaart met appel en pecannoten

ingrediënten

125 gram boter

150 gram witte basterdsuiker

2 theelepels kaneelpoeder

2 eieren

150 milliliter zure room

175 gram zelfrijzend bakmeel

3 eetlepels bloem

3 eetlepels bruine basterdsuiker

3 eetlepels ongezouten pecannoten

1 theelepel koekkruiden

1 theelepel speculaaskruiden

2 appels

2 eetlepels honing


benodigdheden

springvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C en vet de taartvorm in. Klop de boter, suiker en kaneelpoeder met de mixer romig.
  • 2 Mix de eieren er één voor één door. Spatel de zure room en het bakmeel erdoor en schep het beslag in de vorm.
  • 3 Meng voor de vulling de bloem, basterdsuiker, pecannoten en koekkruiden door elkaar. Schud om met de appels en verdeel deze vulling over het beslag in de vorm.
  • 4 Bak de taart 50-60 minuten in de oven. Controleer met een satéprikker of het beslag gaar is. Besprenkel de taart met honing en serveer warm of koud.


voedingswaarde

energie 560 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 8 gram