voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
recepten Kapucijners met spek en stroop

Kapucijners met spek en stroop

ingrediënten

2 eetlepels boter

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

1 eetlepel olie

1 ui

400 gram ontbijtspekblokjes

4 takjes verse tijm

2 blikken kapucijners

suikerstroop


  • 1 Verwarm de boter samen met de olie in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 2 Voeg het spek en de tijm toe en bak in een paar minuten knapperig.
  • 3 Voeg de kapucijners toe, roer even door en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten mee warmen. Serveer met de stroop. Lekker met Amsterdamse uitjes of zilveruitjes.

wijnadvies

Stevig gerecht, stevige wijn. Denk aan Côtes du Rhône Villages, Mas d’en Bosq of Domaine Pech Tavernier.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 37 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 40 gram
eiwit 29 gram
recall Weidenaar verse rundvleesproducten bekijk hier