voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
Recepten Kapucijnerschotel met knoflook en spek

Kapucijnerschotel met knoflook en spek

ingredi├źnten

400 gram aardappels

1 eetlepel vloeibaar bakproduct

1 ui

2 teentjes knoflook

200 gram gerookte ontbijtspekblokjes

1 blik kapucijner

4 takjes verse peterselie


  • 1 Zet de blokjes aardappel op met water en een beetje zout en kook ze in circa 5 minuten beetgaar. Giet ze af en laat ze uitlekken.
  • 2 Verwarm het bakproduct in een hapjespan en fruit de ui circa 3 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook en spekblokjes toe en roerbak nog 3 minuten.
  • 4 Voeg de aardappelblokjes en kapucijners toe en schep alles om. Laat met het deksel op de pan nog 5 minuten doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Bestrooi het gerecht met peterselie.
  • 5 Lekker met augurkjes, zilveruitjes en piccalilly.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 390 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 17 gram