online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
nagerecht
Recepten Karamel-sinaasappels met sinaasappelroom

Karamel-sinaasappels met sinaasappelroom

ingredi├źnten

4 navelsinaasappels

100 gram suiker

100 milliliter sinaasappelsap

2 eetlepels cognac

1 eetlepel suiker

200 milliliter slagroom


  • 1 Boen een sinaasappel goed schoon en rasp het oranje deel van de schil. Snijd de rest van de schillen rondom af tot aan het vruchtvlees van de sinaasappels.
  • 2 Zet de sinaasappels in een schaal. Doe de suiker met 3 eetlepels water in een pan en laat op middelhoge stand al roerende smelten.
  • 3 Laat de suikersiroop karameliseren tot een goudgele kleur en roer er dan van de warmtebron af 50 milliliter kokend water door en ⅔ en voeg van de sinaasappelschil toe. Pas hierbij op voor opspattend karamel.
  • 4 Zet terug op de warmtebron en kook zachtjes tot de siroop weer helder is. Giet de siroop over de sinaasappels en laat afkoelen.
  • 5 Draai ze met behulp van twee lepels af en toe voorzichtig om.
  • 6 Roer ondertussen het sinaasappelsap los met de cognac, de rest van de schil en suiker tot de suiker is opgelost. Giet de slagroom erbij en klop met een mixer tot de room lobbig is. Dit kan wel bijna 10 minuten duren.
  • 7 Serveer de room bij de karamel-sinaasappels en serveer direct.

bereidingstip

Lekker met een krokant koekje en wat geraspte witte chocolade of amandelschaafsel.


voedingswaarde

energie 380 kcal
vet 19 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 43 gram
eiwit 2 gram