voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Karbonade met citroensaus en boontjes

Karbonade met citroensaus en boontjes

ingrediënten

500 gram krieltjes met schil

4 haaskarbonades

3 eetlepels olijfolie

1 citroen

200 milliliter kookroom

500 gram diepvriestuinbonen

1 ui

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

1 theelepel groene pesto


  • 1 Kook de krieltjes gaar in circa 15 minuten.
  • 2 Bestrooi de karbonades met zout en peper en bak ze in 2 eetlepels olijfolie 5-6 minuten per kant.
  • 3 Pers de helft van de citroen uit en rasp de schil van de andere helft. Kook de kookroom in circa 5 minuten met citroensap en -rasp tot een saus.
  • 4 Kook de tuinbonen gaar. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de ui. Schep de gare tuinbonen en Provençaalse kruiden erdoor.
  • 5 Serveer de karbonades met de krieltjes en tuinbonen. Roer de pesto door de citroensaus en serveer deze erbij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 635 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 39 gram
eiwit 48 gram