online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
eenvoudig
60 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
Recepten Kardemombosbessencake

Kardemombosbessencake

ingrediënten

200 gram suiker

1 sinaasappel

2 eieren

2 theelepels kardemom

1 theelepel vanille-essence

125 gram bloem

100 gram boter

100 gram bosbessen

100 gram bosbessen

20 gram geschaafde amandelen


benodigdheden

taartvorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Doe de suiker in een kom en voeg de sinaasappelrasp toe. Klop de eieren er een voor een doorheen, tot ze volledig zijn opgenomen.
  • 3 Meng de kardemom, vanille-essence en het zout erdoor. Spatel dan de bloem erdoor en daarna de gesmolten boter en de bosbessen.
  • 4 Doe het beslag in de ingevette taartvorm en maak de bovenkant glad. Verdeel de amandelen over de bovenkant en zet de cake 45 minuten in de het midden van de oven tot de bovenkant goudbruin is.
  • 5 Haal de cake uit de oven en laat 5 minuten afkoelen in de vorm.


voedingswaarde

energie 570 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 75 gram
eiwit 8 gram