voor 10:00 besteld vandaag in huis

4 personen
gemiddeld
35 min.
lunch, brunch, ontbijt
recepten Karnemelk-pancakes

Karnemelk-pancakes

ingrediënten

300 gram bloem

2 eieren

1 zakje vanillestokje

2 theelepels bakpoeder

400 milliliter karnemelk

50 gram boter

4 klontjes boter

stroop

ahornsiroop

fruit naar keuze


  • 1 Klop de bloem met de eidooiers, vanillesuiker, bakpoeder, karnemelk en een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Laat afgedekt 10 minuten staan.
  • 2 Klop intussen de eiwitten met een snuf zout stijf in een brandschone kom. Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
  • 3 Verhit een klontje boter in een koekenpan en schep hoopjes beslag van circa 8 cm Ø in de pan.
  • 4 Bak de pannenkoekjes in 5 minuten bruin en gaar. Keer halverwege. Serveer de pancakes met stroop, een klontje boter en fruit.

bereidingstip

Serveer deze pancakes met zomerfruit als frambozen en bessen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 68 gram
eiwit 16 gram
recall Wahid Vleeswaren bekijk hier