online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

win je december boodschappen terug!

Zodra je een bestelling plaatst bij SPAR maak je automatisch kans  op het terugwinnen van je decemberboodschappen! 


ontdek meer

of maak een account aan
moeilijk
18 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
Recepten Kattentongen

Kattentongen

ingrediënten

150 gram zachte boter

150 gram poedersuiker

3 eiwitten

150 gram bloem

2 zakjes vanillesuiker

150 gram pure chocolade


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer.
  • 2 Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag.
  • 3 Vul de spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter.
  • 4 Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen.
  • 5 Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.


voedingswaarde

energie 125 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 2 gram