voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

elke week alle nieuwtjes in je mailbox?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang een cadeautje van ons. Je maakt ook kans op één van onze andere prijzen, zoals een city trip of een diner in een sterrenrestaurant. 


ik wil me inschrijven

of maak een account aan
4 personen
eenvoudig
25 min.
bijgerecht
Recepten Kebab met muntyoghurt

Kebab met muntyoghurt

ingredi├źnten

500 gram rundergehakt

4 eetlepels muntblaadjes

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

1 theelepel kaneelpoeder

2 eetlepels arachideolie

2 teentjes knoflook

2 eetlepels citroensap

300 milliliter yoghurt


benodigdheden

8 spiesen

  • 1 Leg houten prikkers in water om verbranden te voorkomen.
  • 2 Meng het rundergehakt met 2 eetlepels munt, komijnpoeder, kaneel en zout en peper.
  • 3 Verwarm de ovengrill of gebruik een grillpan.
  • 4 Vorm worstjes van het gehakt en rijg ze aan de spiesen. Bestrijk ze met de olie.
  • 5 Rooster de kebab niet te dicht onder de grill of in een hete grillpan in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Keer de spiesjes regelmatig om.
  • 6 Meng de rest van de munt met de knoflook, het citroensap, zout en peper door de yoghurt.
  • 7 Serveer de kebab met de muntyoghurt.

bereidingstip

Met geraspte komkommer erin lijkt deze dip wat op tzatziki.. Meng 2 eetlepels gehakte pijnboompitten door het gehakt.. Vervang kaneel door kurkuma.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 320 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 27 gram