voor 10:00 besteld vandaag in huis

inloggen

bestel je boodschappen bij SPAR

✓ geen minimum besteding
 gratis bezorging vanaf €50,-
✓ achteraf met PIN betalen

 


Inloggen

of maak een account aan
4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
recepten Kedgeree met makreel

Kedgeree met makreel

ingrediënten

1 eetlepel zonnebloemolie

1 ui

1 teentje knoflook

1 stuk verse gember

1 eetlepel kerriepoeder

300 gram zilvervliesrijst

500 milliliter groentebouillon

4 eieren

500 gram gerookte makreelfilets

citroen

1 bosje koriander


  • 1 Verhit de olie en fruit hierin de ui circa 4 minuten. Voeg de knoflook, gember en kerrie toe en fruit 1 minuut op een lage stand.
  • 2 Spoel de rijst intussen onder koud water af en voeg samen met de bouillon toe. Breng al roerend aan de kook en zet de warmtebron laag. Kook de rijst afgedekt volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  • 3 Kook intussen de eieren in circa 5 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel ze.
  • 4 Pluk de makreel van de graten en verdeel in stukjes. Schep de vis samen met de citroenrasp, -sap en koriander door de rijst. Halveer de eieren en serveer ze bij de kedgeree.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 34 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 58 gram
eiwit 35 gram